ANKARA / ALTINDAĞ - Cebeci Ortaokulu

Haz

19.06.2018 Çarşamba günü okulumuzda Sene Sonu Rehberlik Değerlendirme Toplantısı ilçemizde görev yapan Rehberlik Öğretmenlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Haz

Prof Dr. Nurdan Duman (Yıldırım Beyazıt Ünv.), Av. Dilruba Kayı (Ankara Barosu) tarafından ilçemizde görev yapmakta olan öğretmenlerinmize 18.06.2018 pazartesi günü okulumuzda çocuk ihmal ve istismarı konusunda sunum şeklinde seminer verilerek böyle bir durumda nasıl davranmaları konusunda bilgi sahibi olmaları sağlanmıştır.

Haz

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılının 8 Haziranda sona ermesi ile birlikte öğrencilerimiz karnelerini aldılar.  Mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar dileriz.

May

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı son Resim ve Teknoloji Tasarım sergimiz açıldı. Öğrencilerimizin ilginç tasarımları ve değişik  teknikler kullandıkları birbirinden güzel resimleri büyük beğeni topladı.

Derya Hanife Kılınç

Safure Pelit

Meral Akdeniz

Semra Ulusoy

Mehmet Oğuz Koç

Elif Çopur

Burcu Karagöz Erdem

öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

May

6. Sınıf Fen Bilimleri Dersi kapsamında Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Kreiken Rasathanesi Gökbilim Okulunda öğrencilerimiz tam günlük eğitim aldılar.

May

19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı heyecanını bir kez daha hep birlikte yaşayacağız. Kurtuluş Savaşımızın Büyük Önderi Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinin bir meşalesi olarak; Samsun’a çıkışının 99.yıl dönümünü kutladığımız bugün, "Türk Ulusunun Gençlerine”, Büyük Önder Atatürk tarafından bayram olarak armağan edilmesi onlara verdiği değerin ayrı bir göstergesidir. Ülkenin içinde bulunduğu duruma umutsuz bakmayarak, "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Büyük Önder Atatürk, Samsun´dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan bu büyük mücadelenin önderi olmuştur. Tüm olumsuzluklara rağmen Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından verilen mücadele sonucunda büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını birkez daha saygıyla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutluyoruz.

May

4006 Tübitak Bilim Fuarı Fen Bilgisi Öğretmeni Demet Balgıç yürütücülüğünde ve Fen Bilgisi Öğretmenleri Funda Atak, Hüseyin Şenol, Esin Geçener, Müge Satıroğlu, Demet Balgıç; Matematik Öğretmenleri Fatmanur Özden, Şeyda Karadaş, Fatma Tan Yıldız, Şamile Demirel Tokpunar; Bilişim Öğretmeni Hikmet Kalfa danışmanlığında gerçekleştirildi.

May

Altındağ geneli ortaokullar arası “Medeniyetimizin Yapı Taşları Konulu Bilgi Yarışmasında” okulumuz öğrencileri ikinci oldular. Öğrencilerimizi ve Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Selma Kalaycı Can’ ı tebrik ederiz.

May

Peçenek Köyü mesire alanına piknik yapmaya gittik. Öğrencilerimiz bütün yılın yorgunluğunu giderdiler.

May

Yenimahalle Belediyesinin öncülüğünde Ragıp Tüzün Meydanı’nda düzenlenen bilim şenliğine, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Yenimahalle Endüstri Meslek Lisesi, OSTİM Endüstri Meslek Lisesi, Cebeci Ortaokulu´nun öğrenci ve öğretmenlerinin geliştirdiği projeleri halka sunuldu.

May

Okulumuzda Kût´ül-Amâre Zaferi´nin önemine dair konuşmalar yapıldı ve öğrencilerimiz tarafından şiirler okundu.

Nis

“Türk Milletinin istikbali bugünkü çocukların isabetli görüşü ve yorulmak istidadında olmayan çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.” M.K. ATATÜRK

1. ATEŞ ÇOCUK - NİĞDE/BOR - FAHRİ KİRT ORTAOKULU

ÖĞRENCİ: YAĞIZ KAYA - DANIŞMAN ÖĞRETMEN: MEHTAP ÇERİBAŞI

2. KAHRAMAN - NİĞDE/BOR - FAHRİ KİRT ORTAOKULU

ÖĞRENCİ: RAMAZAN RÜÇHAN İRİ - DANIŞMAN ÖĞRETMEN: MEHTAP ÇERİBAŞI

3. AYA YOLCULUK - DENİZLİ/KALE - CUMHURİYET YATILI BÖLGE ORTAOKULU

ÖĞRENCİ: YUSUF ÜNVER - DANIŞMAN ÖĞRETMEN: SEZER KARATEKE

2018 “Ulusal Oyunumu Kodluyorum” yarışmasına katılıp 456 eserden en iyi 30 eser arasına seçilen ve final etabında stant açıp eserlerini jüri üyelerine anlatan takımların son değerlendirme sonucunda aldıkları puanlar ve sıralamaları sayfanın sonunda yer almaktadır.

Nis

Tenor HALİL İBRAHİM TURGUT - Don Giovanni Operası´ ndan bir arya... Ankara Devlet Opera Bale Sanatçıları, Ankara Cebeci Orta Okulu´ daki eğitim konseri...

Nis

"Çocuk Dostu Şehir" uygulaması kapsamında 5.sınıflar topaç çevirme yarışmasında okulumuz 2.oldu. 1. Olan okul Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu.