ANKARA / ALTINDAĞ - Cebeci Ortaokulu

7F Sınıfı Anıtkabir’i Ziyaret Etti

Geçtiğimiz günlerde, 7F sınıfı anlamlı bir gezi için Anıtkabir’i ziyaret etti. Öğrenciler, öğretmenleri rehberliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgâhını gezme ve öğrenme fırsatı buldular.

Gezinin başında Anıtkabir’in tarihçesi ve mimarisi hakkında bilgi alan öğrenciler, ardından Atatürk’ün hayatını ve inkılaplarını anlatan bölümleri ziyaret ettiler. Öğretmenleri eşliğinde yapılan gezide, Atatürk’ün kişisel eşyalarının sergilendiği müzeler ve Kurtuluş Savaşı’na ait önemli belgeler incelendi. Öğrenciler, ayrıca Aslanlı Yol’da yürüyerek Anıtkabir’in sembolik anlamını daha iyi kavradılar.

Gezi boyunca öğrenciler, Atatürk'ün Türkiye için yaptığı yenilikleri ve bıraktığı mirası bir kez daha hatırlamanın gururunu yaşadılar. Öğretmenleri, böyle bir gezinin öğrencilerin tarih bilincini geliştirmesi açısından önemli olduğunu vurguladı. Gezinin sonunda öğrenciler, Atatürk'ün mozolesine çiçek bırakıp saygı duruşunda bulunarak ziyaretlerini tamamladılar.

Bu anlamlı gezi, öğrenciler için unutulmaz bir deneyim oldu ve tarihimize olan bağlılıklarını pekiştirdi. 7F sınıfı, Anıtkabir gezisinin ardından okullarına dönerek Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili öğrendiklerini arkadaşlarıyla paylaştılar.

24-05-202424-05-202424-05-202424-05-202424-05-202424-05-2024

Yayın: 24.05.2024 - Güncelleme: 24.05.2024 20:41 - Görüntülenme: 118